Adjö SM i Poetry Slam

Det har precis varit Kristiflygare och för ganska exakt ett år sedan så slutade jag tävla på nationell nivå i Poetry Slam. Jag minns det med skärpa, hur vi gick upp och läste en av de starkaste texterna jag vet som Team Piece i finalen och sen gick därifrån och drack...

Våga vägra kreativitet (ibland)

Att skriva är ett av de områden som räknas som kreativ verksamhet, tillsammans med måleri och de andra stora konstformerna. Men måste det verkligen vara så kreativt? För att börja, så använder vi ju generellt termen kreativ lite hur som helst. Min egen mor tenderar...

Att skriva med struktur eller i flöde

Skrivprocessen ser olika ut för alla, inte bara beroende på författare, utan även ämne och genre. Att göra research för en faktabok är en självklarhet till exempel, medan research inför att skriva skönlitteratur kan bli en prokrastineringsfaktor för vissa när det är...

När blir man egentligen författare?

Jag skrev en dikt till min mamma när jag var fem år gammal. Den gick ungefär så här: Mamma du är fin, du är en ängel. Jag klistrade också på ett bokmärke i form av en älva, för att emfasera kan vi anta. Från mellanstadiet och framåt var det flera som fick för sig att...

Ett beslut har fattats

Vi sitter på varsin säng, i en liten ombyggd husvagn modell skitgammal trävagn. Jag och Maria pratar om text och hon berättar om att hon tagit bort ramberättelsen och insett att hennes roman bär utan den. Vi har uppträtt på Backafestivalen. Det har regnat. Vi har...

Umeå, Lübeck och snart Österlen

Nu har jag varit och varvat ute i världen igen, och jobbat och skrivit och i största allmänhet gjort saker. Det har varit SM i poetry slam (bra jobbat, Umeå!) och det har varit dåligt väder och förkylningar och allt möjligt. Jag har till och med hunnit vara i tyskland...

Umeå i 10 dagar

Nu har jag riggat husvakt och med hjälp av samhällets stöttepelare (taxichaffisar och man i hatt) hunnit med mitt tåg till Norrland. Jag ska upp till min tredje stad, Umeå, och jobba med SM i Poetry Slam. Jag har i princip bara skrivit hela våren, och det har varit så...

Ta ställning – Du behövs

Jag tänker att jag inte borde vara politisk här för mycket. Att det kan förstöra,  ta jobb ifrån mig. Göra mitt liv svårt. Jag gör den där avvägningen. Jag är i början av min karriär, vill jag bli känd som den där krångliga människan? Ja. Det vill jag nog. Om det är...